به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در شرایط کنونی که شاهد شیوع جهانی کرونا هستیم نیاز است چند نکته مرتبط با تغذیه که باعث نگرانی عمده در سطوح ملی و بینالمللی شده است و امنیت غذا و تغذیه را به خطر میاندازد بیشتر مورد توجه افراد قرار گیرد.
با توجه به شرایط فاصلهگذاری اجتماعی و خانهنشینی نگرانی از افزایش وزن به دنبال کاهش فعالیت فیزیکی و افزایش مصرف تنقلات بسیار بالا رفته است. چاقی و افزایش وزن از عوامل مهم ابتلا به بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت، پرفشاری خون و... است که ابتلا به این بیماریها فرد را در برابر بیماری کوویدـ۱۹ آسیبپذیرتر میکند. نیاز است در کنار رعایت توصیههای بهداشتی و در خانه ماندن، مراقب فعالیت فیزیکی خود باشیم و برای پیشگیری از ابتلا به اضافهوزن و چاقی توجه بیشتری به کاهش دریافت مواد پرکالری مثل نوشیدنیهای شیرین، قند و شکر، انواع کیکها و غذاهای سرخشده بکنیم.
از طرفی نگرانی از انتقال بیماری کوویدـ۱۹ از طریق مواد غذایی میتواند باعث تغییر الگوی غذایی افراد شود و مردم به سمت غذاهای بستهبندیشده روی بیاورند یا مواد غذایی مفیدی مثل میوه و سبزیها را از سفره خود حذف کنند که میتواند دریافت ویتامینها و مواد معدنی را کاهش دهد و سیستم ایمنی افراد را تضعیف کند. در این صورت افراد در برابر بیماری کوویدـ۱۹ آسیبپذیرتر میشوند. با توجه به اینکه مدتزمان درگیری جامعه با این ویروس ناشناخته است، این مسئله در درازمدت میتواند باعث تغییر عادات و الگوی غذایی افراد شود بنابراین توصیه میشود افراد با رعایت اصول بهداشتی و نحوه صحیح شستوشوی میوه و سبزیها به سمت حذف این گروه از مواد غذایی نروند.
موضوع مهم دیگر که در این شرایط باید نسبت به آن آگاه بود، گسترش اطلاعات نادرست تغذیهای است. گسترش اطلاعات نادرست در همه زمینهها وجود دارد اما در شرایط کنونی اشاعه اطلاعات نادرست درباره بیماری کوویدـ۱۹ به معضلی در دنیا تبدیل شده است که در ارتباط با تغذیه میتواند باعث حذف برخی از گروههای غذایی و افزایش غیرضروری برخی از اقلام غذایی و افزایش قیمت آنها در بازار شود یا بر اثر اطلاعات نادرست، مردم به مصرف بیرویه برخی از مکملهای غذایی روی آورده که علاوه بر هزینهبر بودن، میتواند سلامتی افراد را به خطر اندازد.
گسترش اطلاعات نادرست در کنار مشکلات سلامتی که میتواند ایجاد کند، سلامت روانی افراد را نیز مورد مخاطره قرار میدهد. توصیه میشود مردم اطلاعات مربوط به سلامت را از سایتهای مورد تایید وزارت بهداشت دریافت کنند و در این زمینه به اطلاعات هر کانال و گروه مجازی اعتماد نکنند. جدیدترین اطلاعات درباره طغیان بیماری کوویدـ۱۹ را میتوان از طریق وبسایتهای سازمان جهانی بهداشت، وزارت بهداشت کشور و مسئولان بهداشت عمومی کشور یا محل زندگی خود کسب کرد.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با اینکه کوویدـ۱۹ یک بیماری واگیر است، اما افراد مبتلا به بیماریهای غیرواگیر مثل دیابت، پرفشاری خون، سرطان و... بیشتر در معرض خطر هستند. پس همچنان در همهگیری کوویدـ۱۹ توجه به کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر باید مورد توجه قرار گیرد. تغذیه سالم یک فاکتور مهم کنترل بیماریهای غیرواگیر و تقویت سیستم ایمنی است که در شرایط همهگیری کوویدـ۱۹ نیاز به توجه بیشتر دارد بنابراین همچنان در کنار رعایت اصول تغذیهای، مواظب وزن خود باشید و اطلاعات تغذیهای را از سایتهای معتبر دریافت کنید.
نظر شما